Carnaval jaren '60. V.l.n.r.: Wim Verhofstadt, Gert Stoffele, Wim Koenen, Hub Vinck, Frans Martens.
Optreden van de "dansmarietjes" n.a.v. een voordracht op het Caeciliafeest. Achterste rij (v.l.n.r.): Els Koenen-Reintjes, Harrie Brons, Piet Coenen. Voorste rij: Henk Kersjes, Gert Jaspers, Wim Kusters.
Carnaval Carnaval valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen. Carnaval is bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Inmiddels is het in verschillende plaatsen door heel Nederland een gebruik om carnaval op carnavalsvrijdag te openen. Op Aswoensdag wordt carnaval afgesloten, maar de tradities verschillen per regio. In Limburg wordt carnaval ook wel vasteloavend genoemd, vernoemd naar de vastentijd. Het Limburgs carnaval is meer verwant aan het Venetiaans carnaval. In het overgrote deel van Noord-Brabant wordt er afgesloten met Worstenbrood, koffie Schrobbeler soms met een Brabantse koffietafel. In de regio's van Bergen op Zoom en Woudrichem, waar nog visserijen zijn gevestigd, worden vanzelfsprekend meer visproducten gegeten. Voor meer informatie over CV De Wortelpin zie onder “verenigingen”.
Jeugdkapel Wortelpin 1965. V.l.n.r.: P. Vinck, J. Aengenend, J. v.d. Boom, W. Koenen, Th. Lamers, J. Coenen, H. Vinck, Th. Erps, G. Koenen.